Dit was een project gewijd aan het boek 'godinnen in iedere vrouw' van Jean Bolen.

uit 2010 tot 2016 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Eros en Psyche 1

2010

Eros is de zoon van Aphrodite en de god van liefde en verbondenheid. Hij brengt twee mensen samen in een band van intimiteit. Psyche is een beeldschone stervelinge. Na een overtreding van een gebod moet zij een aantal taken volbrengen. Dit is het beeld van een aantal ontwikkelingsstappen van de ziel. Zij wordt tenslotte verenigd met eros. In deze vorm zijn een aantal dubbel gebogen vlakken geintegreerd. Dit heeft een prachtig vitaliserend effect op de kijker. 

Eros en Psyche 2

2010

Voor een beschrijving zie Eros en Psyche 1. Deze foto toont de andere zijde. Het beeld heeft 2 voorzijdes, geen achterzijde. In deze vorm zijn een aantal dubbel gebogen vlakken geintegreerd. Dit heeft een prachtig vitaliserend effect op de kijker. 

eros en psyche

2016

zijkant In deze vorm zijn een aantal dubbel gebogen vlakken geintegreerd. Dit heeft een prachtig vitaliserend effect op de kijker. 

aphrodite 1

2010

Deze serie beelden ontstond naar aanleiding van het boek "godinnen in iedere vrouw "van Jean Bolen. Ik heb compacte beelden gemaakt, ingetogen en toch monumentaal en levendig. 

aphrodite 2

2010

Deze aphrodite is anders als nummer 1. Zelfverzekerd en volumneus zit zij relaxed achterover, bewust van haar aantrekkingskracht.

Demeter

2010

Demeter is de godin van de moederliefde en de beschermgodin van de vruchtbare aarde.

demeter 2

2010

Demeter is de godin van de liefde van de moeder voor haar kind en de beschermvrouwe van de vruchtbaarheid van de aarde.

Athena

2010

Athene is de beschermvrouwe van kennis en wetenschap.

hestia

2010

Hetsia is de godin van huis en haard, ingetogen en beschermend

persephone

2010

Persephone is de dochter van Demeter en vertegenwoordigt de energie van de lente. Zij rijst op als het koren op het veld.  

Venus

2011

Venus vertegenwoordigt het algemeen vrouwelijke. Het beeld is geinspireerd op egyptische kunst. 

liggende vrouw

2013

liggende vrouw, indien gewenst ook in brons verkrijgbaar.

Nike

2010

Nike is een overwinnigsgodin, ik heb haar afgebeeld als een nogal aardse engel. Ik heb heel veel engelstudies gemaakt. Sommige waren te heilig, te kitscherig, te fragiel, te elfjesachtig enz. UIteindelijk besloot ik de engel veel vrouwelijke charmes mee te geven. Ik was bij het maken ook sterk geinspireerd door de stroming van de zee en het ritme van eb en vloed. Ik woonde jarenlang op Walcheren en aanvankelijk had ik deze engel de 'Nike van Walcheren' genoemd. Er is ooit geopperd dat de Odysee zich in Zeeland heeft afgespeeld! Dit beeld moet je in het echt zien, op de foto komen haar prachtige vleugels en haar uitstraling veel minder tot expressie.