Op de foto's is een project te zien in een kerk in Oegstgeest. Ik heb in dat project een groot mobile opgehangen bestaande uit 'hemelvissen'. Diezelfde hemelvissen heb ik gefotografeerd en bewerkt voor een volledig wandbedekkende muurgrafiek. Het andere project ging over landschappen.

uit 2012 tot 2013 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

wandgrafiek

2012

zie vorige foto

wandgrafiek

2012

Voor een wand in een vergaderruimte van de hogeschool leiden ontwierp ik op basis van het hemelvissenmobile een muurgrafiek die gehele muur bedekt.

mobile

2012

Het project Hemelvissen ontstond door de fascinatie met de lichtheid van vissen in het water. De hemelvissen zijn gemaakt van honderden stukjes papier op karton of gaas en beschilderd met acryl- en aquarelverf. Hoewel de vissen surrealistische vormen en kleuren hebben, heb ik mij laten inspireren door echte vissen. De meeste vissen hebben een luchtblaas die ervoor zorgt dat ze zich vrijwel gewichtsloos in het water kunnen zweven en voortbewegen, als ballonnen in de lucht. Dit gegeven vind ik zo fascinerend dat ik het als hemelvissen tot uitdrukking heb gebracht. Verder zijn de kleurschakeringen van vooral tropische vissen en vogels vaak verbluffend in overeenstemming met elkaar. Dit bracht mij ertoe de evolutie een handje te helpen en de vissen uit het water op te tillen en in het luchtruim te plaatsen. Ik streef er in mijn kunstuitingen naar om polariteiten met elkaar te verenigen. Mijn intentie is om in de sterk verstedelijkte omgeving kunstwerken te realiseren die eenzelfde gevoel op kunnen roepen als natuurbelevingen; rust en plezier, ruimte om te ademen, opbouw van vitaliteit, kunnen loslaten en kunnen dromen.

mobile

2012

zie vorige foto

mobile

2012

zie vorige foto

mobile

2012

zie vorige afbeelding

mobile

2012

zie foto 1

mobile

2012

zie eerste foto

wandgrafiek

2012

zie vorige foto

landschap veengebied

2012

Dit landschap is in de open lucht geschilderd met in aquarel, gouache en acryl. Tevens is er bladas gebruikt . Die kwam uit een door de boer gestookt vuurtje in de boomgaard waar we schilderden. De as is door de verf gemengd om het aardegedeelte structuur te geven. 

heuvelig landschap

2013

Heuvelsen bergen  blijven voor mij als Nederlander inspirerend

landschap glenn bogle

2012

Dit landschap is geschilderd met aquarel, gouache,acryl en olieverf. Dit om de lucht transparantie te geven en landpartijen structuur. Dit schilderij moet je in het echt zien. Het is heel rijk geschakeerd met veel nuances.   

landschap

2013

Bij dit landschap heb ik mij laten inspireren door Cezanne.

landschap bourgondie

2013

geinspireerd door het landschap in Bourgondie ontstond dit schilderij.